Een gietvloer bestellen voor in je woning, wat moet je weten?

Een gietvloer bestellen is een keuze die vandaag de dag behoorlijk vaak wordt gemaakt. Dat is het gevolg van de vele toch wel interessante voordelen waar je op kan rekenen bij het aanschaffen van een dergelijke vloer. In ieder geval is het zo dat de keuze voor naadloze vloeren ervoor zorgt dat je altijd bent verzekerd van een eenvoudig te onderhouden vloer. Dat niet in het minst omwille van het feit dat er geen sprake is van voegen of naden. Dit is echter zeker niet het enige voordeel waar je op kan rekenen bij dit type vloer. Wil jij ook graag meer te weten komen over waar allemaal rekening mee te houden bij het kopen van een gietvloer? Dat is mogelijk hier op deze pagina.

Waar rekening mee houden bij een gietvloer bestellen?

Laat ons in eerste even kijken naar waar je nu precies bij een gietvloer bestellen allemaal rekening mee moet houden. Dat is namelijk nog wel best wat. In eerste instantie moet er bijvoorbeeld worden afgestapt van het vermoeden dat je een dergelijke vloer alleen maar in het grijs kan realiseren. Dat is zeker niet juist. Een gietvloer kopen en realiseren in je woning is dan ook perfect mogelijk in tal van verschillende kleuren. Wil jij graag kiezen voor een wit of een zwart exemplaar? Of geef je de voorkeur aan een betonlook uitvoering? Het behoort in de praktijk allemaal tot de mogelijkheden!

Kan een gietvloer worden toegepast bij renovatieprojecten?

Een bijzonder vaak gestelde vraag onder mensen die denken aan een gietvloer bestellen heeft betrekking tot het feit of een dergelijke vloer kan worden toegepast bij renovatieprojecten of niet. Dat is een goede vraag. Voor menig aantal naadloze vloeren zoals bijvoorbeeld een betonvloer geldt immers in de praktijk dat dit niet mogelijk is. Daarvoor is de zogenaamde opbouwhoogte van een dergelijke vloer namelijk veel te groot. Voor de gietvloer geldt dat in de praktijk helemaal niet, integendeel. Deze vloer beschikt dan ook niet voor niets over een geringe dikte van slechts een aantal millimeters. Ben je dus met andere woorden bezig met een renovatieproject? Dan zal je tot de vaststelling komen dat de keuze voor een gietvloer zeker kan worden overwogen.

Is het mogelijk om een gietvloer te combineren met vloerverwarming?

Voor heel wat woningen geldt dat er nog steeds gebruik in wordt gemaakt van zogenaamde radiatoren. De aanwezigheid van deze verwarmingselementen zorgt ervoor dat je rekening moet houden met niet zomaar één, maar wel met meerdere vervelende nadelen. In eerste instantie nemen ze natuurlijk behoorlijk wat plaats in beslag boven de grond. Dat is echter niet alles. Daarnaast staat deze manier van verwarmen er ook om bekend niet echt duurzaam te zijn.

Een gietvloer bestellen zorgt ervoor dat je vaarwel kan zeggen tegen de aanwezigheid van radiatoren op de vloer. Vanaf dat ogenblik kan je namelijk genieten van de uitstekende eigenschappen waar vloerverwarming over beschikt. Niet alleen is er op deze manier sprake van een gemoedelijke warmte, daarnaast zal je ook kunnen vaststellen dat de vloer altijd aangenaam warm aan zal voelen. Dat zelfs tijdens de donkere wintermaanden. Dit komt het wooncomfort alleen maar ten goede.

Voor al jouw vloer wensen ga je natuurlijk naar G-vloeren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *